Rookie

Första året i akademin

  • Rookie – rekrytering När det är tid att söka till gymnasiet, så är du välkommen med din ansökan. Ansökan först i december till Calcio och sedan en ansökan till Ekbackeskolan i februari, se vårt material under ansökan. Vi går sedan igenom den med dina föräldrar och dig hur vi skall jobba vidare för att kunna sy ihop din gymnasietid och de resor ute i Europa som du kan tänkas göra.
  • Fribrev- eller annan överenskommelse med din klubb fastställs. (se ansökan)
  • Boende, internat eller externat, inneboende, pendlare och karta. (se akademi internat)
  • Rookie- kallelse. När allt är klart kallar vi dig till skolan och du får tillsammans med dina klasskamrater bli en Rookie i vårt utvecklingsprogram och studier i t. ex Samhällsvetenskaplig beteende med Europa-fotbollsprofil eller ekonomi med Europaprofil. Även andra skräddarsydda val kan överenskommas med Ekbackeskolan och Calcio.
  • Rookie – tre förmiddagsträningar. Inom skolans ramar och på kvällen har vi 3-4 pass i veckan. Vi använder oss av specialidrottsprogrammet i skolan.
  • Talent Manager (TM) är koordinator mellan skolan och fotbollen. Talent Manager träffar du redan vid introduktionen. Joakim Hansson är Talent Manager och Team Managers är Tobias Lindhe och Melvin Pedhadzik från IFK Osby.

Vi förutsätter att du har ett stort intresse och erfarenhet från fotboll på avancerad nivå och att din bollbehandling, teknik och passningsförmåga är kvalitativt bra för din ålder. Karaktär & talang är en förutsättning för att du skall orka med skola och fotboll under dina tre gymnasie-år. 

rookie

(Viktor Claesson- Loret Sadiku, Oskar Sverrisson och Gustav Andersson på ledarsidan m.fl. begrundar Therns kryptiska taktik.)