Vilket drag!

Hej på er alla! Det var längesen undertecknad tillförde något här på bloggen. Det har hänt enormt mycket den sista tiden där våra underbara 98:or nu har tagit studenten. Stort Grattis och mina lyckönskningar till er alla. Det går inte en dag utan att jag tänker på er och resan vi har gjort tillsammans. Ni vet att ni har en vän i mig och behöver ni råd om er fotboll eller hjälp så hör ni av er. Ni föräldrar till denna vår första grupp i Osby förtjänar också en bamsekram och ett stort tack för stödet och feedbacken ni givit oss alla då det var mycket som strulade i början och det blev lite av en experiment grupp för mig och Christer det första året.

Henrik Andersson har även han slutfört sin tid hos oss i Osby och vilket lyft du har varit för vår och IFK Osbys verksamhet.Vi hoppas du återkommer när vintern blir för kall uppe i Umeå. Du får mitt rum,jag kan sova i elskåpsrummet! Stort tack även till dig Henrik och lycka till med studier och tränaruppdrag!

Jag har utlovat intervjuer med tidigare Calcioelever här innan och jag hoppas att det går att genomföra snart då några av dem är på hemmaplan,vi får se.

Vi kan med glädje hälsa Fredrick Bägerfeldt välkommen som ny tränare till våra juniorer på eftermiddagarna framöver. Fredrick är pappa till Erik som tillhör 99:orna. Han har jobbat som tränarutbildare på högsta Fifa nivå utomlands och där utbildat blivande elittränare.Han valde nu oss Calcio/IFK Osby före ett tränarjobb i USA vilket vi är mycket glada över. Han har flera spännande ideer om hur vi ska utveckla Calciospelarna ytterligare. Han kommer att ha hand om träningar tillsammans med oss och även filma träningar för att utifrån det ge killarna feedback och detta genom att individuellt visa färdigheter och brister tillsammans med dem via filmsekvenser från träningar som vi genomför. Det kommer att bli grym kvalite på det vi gör och resultaten med individuellt skickligare spelare är en av de viktigaste bitarna för oss. 

Det blev bara 4 månader för mig i Landskrona innan jag ansåg att det var bättre att hoppa av samarbetet med dem. Det var oerhört tråkigt då jag såg det som något väldigt positivt för Calcio och även för Landskronas ungdomar att kunna jobba tillsammans över gränserna mellan klubbar. Jag ödslar ingen tid på varför det blev som det blev utan lyckönskar Landskrona och de som jag jobbade med där. Det är en klubb med hög potential och jag är ganska säker på att vi får se dem i Superettan nästa år.

Det som jag har eftersökt för våra calciokillar har varit en klubb på högre nivå än den som  IFK Osby befinner sig på i dagsläget. Detta för att ge stimulans till de som har kommit längst i sin utveckling och kunna erbjuda tillfällen där de får känna på träningar/matcher på en högre nivå. Jag tror alla berörda hos IFK Osby och kommunen i Osby har förstått vikten av ett sådant samarbete.

Efter Öster och Landskrona som båda har fallerat så känns det nu som att jag har hittat rätt med min modeförening IFK Värnamo. Jag har skrivit ett avtal med dem och det känns roligt för mig personligen då jag har många fantastiska minnen där både som spelare , ungdomstränare , A-lags tränare och Akademitränare.

Jag har gett dem lite ideer även vad det gäller att samarbeta och hjälpa oss med saker som jag har nämnt ovan och de ser det som gynnsamt för alla.

Så till hösten har vi IFK Osby A-lag , U19 div 1,U19 div 2 , vissa U21 matcher med IFK Värnamo. Gemensamma träningar med U19 i Värnamo där vi även kommer att spela mixade matcher. Lägg därtill Calcioträningar med övningar som bedrivs i högt tempo där spel i olika former lägger grunden till alla spelarnas utveckling. Ser fram emot en bra sommar och när hösten och skolstarten kommer är vi taggade. Jag får passa på att lyckönska och gratulera er som har blivit antagna till oss på Calcioakademin och ser fram emot att få hjälpa er att maximera era möjligheter inom fotbollen.

Trevlig sommar!

Jonas Thern