Serierna igång

Det har varit en lång och seg vinter tycker vi som har stått på konstgräsplanen i blåst och regn under de mörka månaderna. Men så kommer en haltande vår och efter lite träningsmatcher (allt för få) kom seriespelet igång för vårat juniorlag. A-lags spelet har redan hunnit ett par omgångar och där tror jag att IFK Osby blir svåra att stå emot i år, det har börjat bra och använd nu konstgräset till det att gräsplanen tillåter fotbollsspel och ge inte "bronkalagen" fördelar med knutiga vårplaner.

Jag såg J-div1 matchen mot IFK Hässleholm i veckan och det var roligt att spana in killarnas framfart. Fotbollen de visade upp lovar gott framöver där temposkillnaden lagen emellan var enorm. Tekniskt sett med passningsspel, bollmottagningar,vändningar med boll så var det total dominans och mestadels spel på en planhalva. Det var också positivt att se löpviljan och kombinationerna som vi tränar på sitter mer och mer. Ska man granska matchen och Osbys spel med det kritiska ögat så var det tydligt att vi fallerade oftast med att fatta rätt beslut i den sista passningen eller inlägget. Vi var väldigt ineffektiva i våra avslut och stressade oftast i onödan med dem. Vi skapar trots allt utöver målen ytterligare 5-6 klara målchanser och även en handfull halvchanser så med lite skärpa blir det lätt 3-4 mål till. Vi ska fortsätta fokusera på processen i det vi gör och inte bara se på resultatet och bedöma oss efter det men vi tyckte alla att mot ett så pass svagt motstånd som IFK Hässleholm bjöd på ska vi stänga matchen långt tidigare än vad som blev fallet.

Det är lätt att se skillnaden i kvalite i dessa juniormatcher lagen emellan och det är en klar fingervisning om att innehållet i vårat koncept ligger i framkant vad det gäller utveckling av unga spelare. Detta betyder inte att man bara vinner alla matcher såklart men fortsätter vi alla inblandade att jobba med det vi gör så kommer också resultaten.

Det måste också lyftas på hatten åt Henriks arbete med killarna både i träning och match,det har blivit ett härligt go i gänget igen,roligt! Sedan är Calcio oerhört tacksamma och glada att få ta del av ditt engagemang och din kunskap även på internatet och det teoretiska arbetet du lägger ner där!

Vi i Calcio får passa på och rikta ett STORT GRATTIS till IFK Osby och klubbens utnämning,Årets förening i Skåne!! Det ger extra energi till alla er ledare som jobbar i föreningen och även styrelse och övriga som jobbar i det tysta och lägger ner en massa tid, konkurrensen är inte direkt svag i Skåne så var stolta över denna utmärkelse alla IFK medlemmar.

Vi hörs!

Jonas