Händelserika månader!

Det var ett bra tag sedan jag skrev några blogginlägg nu och det beror nog mest på att det går i ett och i en jäkla fart. Jag och Håkan jobbar nu även med Landskrona Bois och det känns mycket stimulerande att få vara med och påverka denna anrika klubb in i framtiden. Håkan är assisterande till Agim Sopi och jag är väl också en form av assisterande  men ska också forma klubbens inriktning med u17 och U19 ungdomarna. det blir A-lag 16:30-18:00 sedan tränar U17 efter A-laget och det är ganska mycket möten så här i inledningen.

Vi har redan diskuterat någon form av samarbete med Osby , som ni vet tror jag  det är modellen för svenska klubbar i framtiden. Jag jobbade hårt för att vi skulle fått igång detta med Öster förra året. Tyvärr så kom inte all information fram till de som beslutar i IFK Osby. Efter informationen som delgavs på vårat senaste möte så tror jag de flesta förstod att det var ganska intressanta utbyten både sportsligt som ekonomiskt man gick miste om när det till slut inte blev av.

Nu är vi i en ny fas och med en ny större klubb som öppnar för ett samarbete i framtiden och det är bara att hoppas att man lyssnar på de förslag som kommer att komma och tar råd från de som har kunskapen så att det inte blir som med Öster där usel rådgivning fick vara vägledande.

De killar som lämnade IFK Osby för spel högre upp har börjat säsongen starkt, vilket glädjer oss alla i Calcio och IFK Osby. Ludvig Schultz rehabtränar och har ett tufft arbete framför sig det vet vi alla som någon gång har tvingats till operation av knä eller fotleder. Kämpa på Ludvig vi vet din kapacitet och du kommer att få visa den en dag!

Jesper Lövdahl har fått komma in i Östers träningsmatcher och skött sig galant. Nu är det allsvenska lag och lag från superettan som har stått för motståndet! Vi är mäkta stolta över din framfart Jesper!

Den tredje Osby killen i Öster är Fredrik Lindblad som efter en efterhängsen skada 2016 har börjat mycket bra detta året. Han är uppflyttad till A-truppen och tränar kontinuerligt med dem och fick också hoppa in i senaste A-lags matchen! Wow säger jag om denna fantastiska grabb som inte räds några utmaningar och som hela tiden bygger för sin framtid! Låt inget stoppa dig Fredrik! Om två-tre år är ni högst upp om ni fortsätter som ni gör.

Daniel Ask fanns tidigare i Öster men vi lyckades locka honom till Landskrona inför 2017. Daniel visar att han kommer att få ett kanonår om han slipper skador. Hans fotbollsintelligens ligger på högsta nivå så även hans första touch, två viktiga ingridienser för en fotbollsspelare på hög nivå. Kör hårt nu Danne och lämna inget åt slumpen så blir det ett roligt år

Vi i Calcio och IFK Osby kommer att få möjligheten att delta i Landskrona Bois U21 lag med spelare som kommer att spela i U21 serien för superettanlag. Jag kan inte svara på exakt hur många då det kommer att skifta från match till match. Detta blir en extra injektion för alla internat grabbar att ligga i och visa framfötterna i klubbens träningar och matcherna med IFK Osby.  Givetvis så ska det inte krocka med de egna matcherna som kommer i första hand men det är sådana här utmaningar som ger stimulans.

Roligt att så många vill vara med och synas på hemsidan och vi tackar för det intresse ni visar för våra killar! Jag väntar på att få igång lite intervjuer med gamla calcioelever som jag nämnt tidigare.

Kent Granath har gjort ett hästjobb med att försöka hitta lösningar för våra ungdomar och deras framtid vilket vi är tacksamma över och vi hoppas nu på det upplägg Kent har skissat på.

Med samarbete kommer det också nya möjligheter och nya dörrar som öppnas.

Det närmar sig sista prova-på dagen som kommer den 14 februari. Sedan har vi haft ca 75 spelare som tagit sig till Osby för prova-på och ett tiotal som har varit här på andra datum. 

Vi kommer att att ändra om hela matupplägget där varje våning har fått ta fram två "landslagskockar" som ska ansvara för kyl och frys och även se till att matleveranser fungerar. Jag tror detta blir kanonbra och med Kaga och inte minst vår egen Andreas "mannerström"Friis vid spakarna så blir det nog en kvalitetshöjning som heter duga."potautiissallad mä grillad kylling dä e gåått jeonas" Ja det är riktig svedalaskånska signerad Friis!

Grabbar, kärlek till er alla , en ledig dag och jag saknar er redan

Ha de gott,nötter!

Jonas